Pagina's

Rubrieken

Archief

Diversen

Puerto San Julian

Door Jan: 11/12/08

Mijn reis is gevorderd tot San Julian aan de kust. Na Comodoro Rivadavia ging het langs Caleta Olivia, Fitz Roy, Tres Cerros (laatste twee niet op kaart). Het is nog steeds warm tot heet zomerweer. De wegen worden stiller. Het landschap is meestal vlak, maar elke dag moet ik wel door een rivierdal dat de breedte heeft van vijf kilometer. Totaal afgelegde fietskilometers is nu 2061. Banden slijten nauwelijks; ketting enkele keren eraf gelopen en een keer gesmeerd.

San Julian is omringd door heuvels in de verte, waarboven de lucht ’s avonds fraai kleurt. Plaatsje heeft enig toeristisch potentieel blijkens het verhoudingsgewijs grote aantal hotels. De grote trekpleister is een replica van het schip waarmee Hernando Magellanes hier de kust aandeed in 1519. Bij het pompstation buiten de “pueblo” aan de Ruta 3 trekt heel wat voorbij. Duitse en Franse campers, een Zuidafrikaanse bus. Leuk om naar te kijken. De volgende grote plaats is Rio Gallego, hier 400 km vandaan. Daarna het eerste stuk in Chili. Zie Ciclista en Patagonia (4).

Tags:

Nog geen commentaren

Nog geen commentaren.

RSS feed voor commentaren op dit bericht.

Sorry, the comment form is closed at this time.