Pagina's

Rubrieken

Archief

Diversen

Nog even…

Door Jan: 08/11/08

De laatste dagen. Mijn tassen zijn gepakt. Op een paklijst houd ik bij wat ik allemaal in de tassen stopte. Nog niet wat in welke. Dat komt pas bij de echte start. Na ongeveer een week weet ik precies waar wat in zit. Wat te maken heeft met eten, zit bijvoorbeeld in de rechter achtertas. Regenkleding, gereedschap en reserveonderdelen in de linker voortas. Ik moet er bij het afstappen makkelijk bijkunnen. Het zijn vooral de kleine dagelijkse dingetjes die een ‘snel’ plaatsje nodig hebben: kaarten, zonnebril, beschermende creme voor de lippen, portemonnee, ed.

Lastig is dat ik me voor zomer en winter moet voorbereiden. Dus ook wanten, ijsmuts, extra warme sokken, thermisch ondergoed. Het kan immers in de bergen ’s nachts koud zijn. Mijn lichtgewicht tentje compenseert het zwaardere gewicht van mijn dikke slaapzak. Ik heb mijn kleding zo gekozen dat ik laag voor laag kan aantrekken of afpellen.

Voor een kleine rugzak ging ik nog even naar Amersfoort. Ik parkeerde mijn auto in een wijk met straatnamen van grote ontdekkingsreizigers. Het was de Magelhaenstraat. Grappig idee, want over een week of zeven hoop ik de Straat Magelhaen te passeren.

Vandaag een proefrit van 20 km gemaakt. Naar Huis ter Heide en terug. De voortassen rammelen een beetje bij oneffenheden, maar voor het overige voelt alles vertrouwd. Je banden moeten met zoveel laadgewicht goed hard zijn. Met een handpompje lukt dat niet zo, dus ik zal eens kijken of er in de buurt van mijn hotel in BA een fietsenmaker zit. In China was het makkelijk: op veel straathoeken zitten fietsenmakers die graag, onder veel bekijks, je banden willen oppompen. Het gewicht van je bagage zorgt er wel voor dat je bij bultjes in het wegdek meer deint, dan hobbelt.

Op Abrona in Huis ter Heide, waar ik geregeld een groep bezoek, vraagt een vrouw telkens wanneer ik naar Afrika ga. Voor haar is dat hetzelfde als Zuid-Amerika. Zo raar is dat nu ook weer niet, want ik las in de krant dat Sarah Palin niet eens wist dat Afrika een continent was. Is dat nou incontinent?

Tags:

Nog geen commentaren

Nog geen commentaren.

RSS feed voor commentaren op dit bericht.

Sorry, the comment form is closed at this time.